Skip to main content

20 redenen waarom wij WordPress gebruiken

WordPress website Nightlight.nl

WordPress website Nightlight.nl

Tegenwoordig zetten wij nog enkel WordPress in voor onze klanten. Onder veel webbouwers heeft WordPress jarenlang een slechte reputatie gehad, maar steeds meer (grote) bedrijven maken de overstap op WordPress.

We hebben 20 redenen op een rijtje gezet waarom wij fan zijn van WordPress.

1. WordPress is gratis

WordPress is gratis te downloaden en mag voor ieder type website gratis gebruikt worden. Ook naarmate je website populairder wordt zullen er geen licentiekosten kleven aan WordPress. Daarnaast is WordPress open source, waardoor de broncode geheel naar wens te wijzigen is.

2. Gebruiksvriendelijkheid

Het beheren van je website in WordPress is super simpel. Het onder de knie krijgen van de basisfunctionaliteiten van WordPress is geen kwestie van dagen of uren, maar minuten.

3. Zoekmachine vriendelijkheid

WordPress pagina’s worden relatief makkelijk geïndexeerd door zoekmachines, onder andere dankzij het framework waarop WordPress is gebouwd. Daarnaast zijn er enkele zeer krachtige plugins die de vindbaarheid nog verder verbeteren (waaronder WordPress SEO by Yoast).

4. Flexibiliteit

WordPress kan ingezet voor vele verschillende soorten websites, of dit nou een persoonlijke blog is of een populaire e-commerce website.

5. Krachtig CMS, ook zonder (commerciële) plugins

Het grote aantal beschikbare plugins maken het gebruik van WordPress interessanter, maar voor veel (simpele) websites zal dit niet eens perse nodig zijn. WordPress is zonder plugins een zeer volledig en krachtig CMS.

6. WordPress is modulair

WordPress is modulair opgebouwd en is uitbreidbaar middels vele plugins, zodat vrijwel iedere functionaliteit gerealiseerd kan worden. Plugins kunnen zonder technische kennis geïnstalleerd worden. Voor iedere gewenste functionaliteit waarvoor nog geen plugin voor beschikbaar is, bestaat altijd nog de mogelijkheid om maatwerk in te zetten.

7. Veiligheid

Omdat WordPress een populair CMS is en op veel websites gebruikt wordt, is het geen verrassing dat het ook een geliefd doelwit is voor hackers. WordPress neemt de beveiliging van haar gebruikers zeer serieus en komt regelmatig met veiligheidsupdates en verbeteringen.

8. Veel gratis (online) support

Omdat er veel websites draaien op WordPress, zijn er ook vele community’s te vinden op het internet waar je terecht kunt met vragen en problemen (waaronder het WordPress forum).

9. Mobielvriendelijke beheerdersinterface

Steeds meer mensen willen ook in de auto, trein of in de wachtkamer hun website aan kunnen passen. De beheerdersomgeving van WordPress is responsive, zodat je vanaf je smartphone of tablet verder kunt gaan waar je op je gewone werkplek gebleven bent. Daarnaast zijn er ook nog enkele officiële WordPress-apps.

10. Krachtig mediabeheer

Veel content management systemen hebben problemen met het hosten van media. WordPress maakt het eenvoudig om je media (zoals losse foto’s, fotogalerijen en video’s) te tonen op je website. Het is niet alleen makkelijk om deze bestanden te uploaden, je kunt je foto’s ook nog eens online bewerken via de Media bibliotheek.

11. Integratie met andere platformen

Veel dienstverleners hebben plugins beschikbaar gemaakt voor WordPress. Denk hierbij voorbeeld aan betaalomgevingen (iDeal, PayPal) of e-mailsystemen (Mailchimp).

12. Gemakkelijk te onderhouden

WordPress toont automatisch een melding wanneer er nieuwe updates beschikbaar zijn. Sinds WordPress versie 3.7 zijn updates zeer eenvoudig in een paar klikken vanuit de beheerdersinterface te installeren.

13. WordPress is meer dan enkel blogsoftware

WordPress is populair geworden als een oplossing gericht op weblogs, maar inmiddels kan het veel meer dan dat. WordPress maakt gebruik van Posts en Pages, die gebruikt kunnen worden voor vrijwel iedere website (Posts voor een nieuwsoverzicht en Pages voor statische webpagina’s). Daarnaast kunnen overbodige functionaliteiten indien gewenst ook uitgeschakeld of verborgen worden.

 14. E-commerce mogelijkheden

WordPress is uitbreidbaar met plugins. Onder de vele tienduizenden WordPress plugins (36,944 op moment van schrijven) zitten ook enkele zeer krachtige e-commerce plugins. Hiervan gaat onze persoonlijke voorkeur uit naar WooCommerce.

15. Continuïteit en ontwikkeling

Aan WordPress werkt een groep  goede ontwikkelaars. Daarnaast zijn er vele ontwikkelaars vanuit de community die bijdragen aan de ontwikkeling van WordPress. Dit is mogelijk omdat de code open source is.

16. Niet afhankelijk van leverancier / vrije hostingkeuze

Doordat WordPress de laatste jaren zo populair geworden is zijn er veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in WordPress. Hierdoor ben je nooit gebonden aan een partij. WordPress werkt op vrijwel iedere webhost, dus ook in dit geval ben je niet gebonden aan een leverancier. Omdat WordPress gebruiksvriendelijk zou je veel aanpassingen aan je website zelf aan kunnen passen.

17. WordPress Thema’s

Op het internet zijn vele gratis en commerciële thema’s te vinden voor WordPress. Gebruikers met een laag budget hoeven dus niet direct de website door een reclamebureau te laten ontwerpen, maar kunnen deze zo van internet downloaden. Dankzij de ingebouwde themakiezer is het zeer eenvoudig om het uiterlijk van je website met een paar klikken te wijzigen.

18. Multi user

WordPress heeft een ingebouwd gebruikers-rechten systeem. Je kunt dus eenvoudig meerdere gebruikers toevoegen aan je website en indien nodig de beschikbare functionaliteiten per gebruikersgroep inregelen.

19. Berichten plannen

Om bezoekers aan te blijven trekken is het van groot belang je website te voorzien van nieuwe inhoud. Maar hier heb je niet altijd tijd voor. Gelukkig kun je in WordPress berichten plannen, waarmee het bericht automatisch online geplaatst wordt op de door jou ingestelde datum en tijdstip.

20. Universeel

WordPress is universeel platform. Bij iedere WordPress website zal de beheerdersinterface er ongeveer hetzelfde uit zien (afhankelijk van de gebruikte plugins). Daarnaast zou iedereen met ervaring met PHP en MySQL direct aan de slag moeten kunnen gaan met WordPress.

Naast de bovenstaande punten zijn er nog wel meer redenen te bedenken waarom wij fan zijn van WordPress. Echter zijn er ook enkele nadelen / valkuilen bij het gebruik van WordPress. Bent u benieuwd of WordPress geschikt kan zijn voor uw bedrijf? Bel 0161-712045 of stuur een e-mail.

Klik3 is vanaf nu:

Webworx Digital Agency

Met de onthulling van onze nieuwe identiteit als Webworx, breiden we onze horizon uit tot meer dan alleen WordPress en bieden we uitgebreide e-commerce oplossingen. Met doelgerichte, efficiënte communicatie en een gestroomlijnde aanpak zetten we ons in voor het creëren van unieke webervaringen die de groei van onze klanten stimuleren.
Ga onze nieuwe website
close-link