Skip to main content

Nu uitgebreidere backups en standaard bewaartermijn van 60 dagen

In de afgelopen periode hebben wij enkele updates doorgevoerd in ons cloud hosting platform. Per 15 september j.l. hebben we de backup bewaartermijn van 7 dagen verhoogd naar 60 dagen, door over te stappen op incrementele backups. Tijdens een incrementele backup worden alleen de bestanden opgeslagen die gewijzigd zijn sinds de vorige backup, of dit nu een volledige, differentiële of incrementele backup was. Dankzij deze efficiëntere methode kunnen we veel sneller een backup maken en is er minder opslagruimte benodigd.

Daarnaast kunnen deze backups nu ook door klanten zelf vanuit het controlpaneel (DirectAdmin) teruggezet worden. Ook is er de mogelijkheid om door backup-bestanden te bladeren en enkel een selectie hieruit terug te zetten, of de desbetreffende bestanden te downloaden naar je computer.

Maak eerst altijd een volledige website backup voordat je een oude backup gaat terugzetten!

Voor klanten met een uitgebreid onderhoudscontract veranderd er niet veel, website-backups van deze klanten worden al 90 dagen bewaard.

Maatwerk backup mogelijkheden

Naast de standaard dagelijkse backup kunnen we ook aanvullende maatwerk backups inregelen. We zijn in staat om ieder uur (24x per dag) een backup van je website te maken en deze 90 dagen te (offsite) bewaren.

High availability

Een backup kan er helaas niet voor zorgen dat je website altijd bereikbaar is, het zorgt er enkel voor dat je bij problemen je website snel kunt herstellen. Op dit moment testen we een nieuwe high availability opstelling die inzetbaar is voor Performance hosting. Hierbij wordt je website tussen 2 of meerdere servers “in sync” gehouden, zodra de primaire server onbereikbaar is, wordt al het verkeer doorgestuurd naar de secundaire sever.

Klik3 is vanaf nu:

Webworx Digital Agency

Met de onthulling van onze nieuwe identiteit als Webworx, breiden we onze horizon uit tot meer dan alleen WordPress en bieden we uitgebreide e-commerce oplossingen. Met doelgerichte, efficiënte communicatie en een gestroomlijnde aanpak zetten we ons in voor het creëren van unieke webervaringen die de groei van onze klanten stimuleren.
Ga onze nieuwe website
close-link