Skip to main content

Vanaf januari 2017 waarschuwing bij websites zonder HTTPS

Google Chrome gaat vanaf januari 2017 beveiligingswaarschuwing tonen voor websites zonder HTTPS

Steeds meer websites worden tegenwoordig aangeboden via een beveiligde verbinding. Deze websites met een beveiligde verbinding zijn het herkennen doordat ze beginnen met https:// (in plaats van http://), en in sommige gevallen wordt er een slotje en/of een groene kleur in de adresbalk getoond.

Ook zoekgigant Google hecht veel waarde aan een ‘veilig internet’. Google gaat nu bezoekers duidelijker laten zien of een website een beveiligde verbinding gebruikt. Google wil dat zoveel mogelijk websites via een beveiligde HTTPS verbinding gaan communiceren, en niet enkel banken en webshops. Ook als het alleen gaat om een eenvoudig contactformulier, inlogmogelijkheid of inschrijfformulier. Door de centrale positie die Google heeft zijn zij ook dé partij die website eigenaren kunnen pushen om over te stappen.

Invloed HTTPS op SEO ranking website

In 2014 heeft Google al aangegeven dat ze HTTPS mee willen laten wegen in de SEO ranking. Het zal er op neer komen dat websites die beveiligd zijn middels een beveiligde HTTPS verbinding een hogere positie kunnen krijgen in de zoekresultaten dan concurrenten zonder een beveiligde verbinding.

Invloed op conversie

google-chrome-56-melding-https-verbindingDe melding die Google Chrome zal gaan tonen (hiernaast afgebeeld) kan ook van invloed zijn op de conversie van een website. Bezoekers kunnen het gevoel krijgen dat een website niet betrouwbaar is waardoor ze kunnen afhaken en naar een andere website gaan die wel een beveiligde verbinding heeft. Dankzij de vele discussies de laatste tijd hechten bezoekers steeds meer waarde aan privacy.

SSL certificaat is wettelijk verplicht

Ook volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) is een beveiligde verbinding verplicht om privacygevoelige informatie te communiceren.

En wat nu?

Beveilig je website voor januari 2017 met een SSL-certificaat. Een SSL-certificaat hoeft helemaal niet duur te zijn, er worden zelfs ook gratis (en betrouwbare) SSL-certificaten aangeboden via Let’s Encrypt. Of je wel of geen gebruik kunt maken van Let’s Encrypt is afhankelijk van je hostingbedrijf, ook zullen er op je website enkele instellingen aangepast moeten worden.

Wanneer jouw WordPress website door ons is gebouwd en je ook gebruik maakt van een onderhoudscontract, voorzien wij je website in december automatisch van een SSL certificaat.

SSL voor webwinkels

Een van de verwachte gevolgen van HTTPS als standaard is dat browsers straks een normale HTTPS verbinding als neutraal gaan weergeven en alleen nog websites die beveiligd zijn met een streng gecontroleerd EV certificaat een positieve visuele indicatie mee gaan geven.  Wil je als webwinkelier dus niet alleen waarschuwingen voorkomen, maar ook blijven profiteren van de betrouwbare uitstraling van een SSL certificaat, kies dan voor een EV certificaat.

Wanneer je vragen hebt over de over de veiligheid van jouw website, of je website wilt voorzien van een SSL certificaat kun je uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.

Klik3 is vanaf nu:

Webworx Digital Agency

Met de onthulling van onze nieuwe identiteit als Webworx, breiden we onze horizon uit tot meer dan alleen WordPress en bieden we uitgebreide e-commerce oplossingen. Met doelgerichte, efficiënte communicatie en een gestroomlijnde aanpak zetten we ons in voor het creëren van unieke webervaringen die de groei van onze klanten stimuleren.
Ga onze nieuwe website
close-link