Skip to main content

WordPress 5.6 is vrijgegeven

Vandaag is WordPress 5.6 is vrijgegeven. Deze “grote” release bevat verschillende verbeteringen in de Block Editor en beschikt daarnaast over een nieuwe “standaard” theme (namelijk Twenty Twenty-One). In de vorige versie (5.5) heeft WordPress een auto-update gekregen, deze automatische update functie is in versie 5.6 verder verbeterd, zodat het nu ook major updates ondersteund.
Ook zijn er talloze bugfixes, verbeteringen in de UI doorgevoerd en verschillende wijzigingen/verbeteringen voor ontwikkelaars (jQuery, PHP8, Application Passwords voor REST API verificatie).

Alle details van WordPress 5.6 kun je nalezen in de blogpost op WordPress.org.

Moet ik mijn website updaten naar WordPress 5.6?

Wanneer je geen gebruik maakt van een onderhoudsabonnement en zelf verantwoordelijk bent voor (handmatige) WordPress updates, dan is het wel aan te raden om te updaten naar WordPress 5.6, zodat je er zeker van bent dat je website voorzien is van de laatste security patches. Echter in het geval van een major update als deze, adviseren we wel om hier enkele dagen mee te wachten. Vaak gaan nieuwe releases gepaard met kleine probleempjes, die snel na release vaak al opgelost worden. Ook moet je goed controleren of al je plugins WordPress 5.6 ondersteunen, voordat je de update uitvoert.

Klik3 is vanaf nu:

Webworx Digital Agency

Met de onthulling van onze nieuwe identiteit als Webworx, breiden we onze horizon uit tot meer dan alleen WordPress en bieden we uitgebreide e-commerce oplossingen. Met doelgerichte, efficiënte communicatie en een gestroomlijnde aanpak zetten we ons in voor het creëren van unieke webervaringen die de groei van onze klanten stimuleren.
Ga onze nieuwe website
close-link