E-mail instellen in Android

Dit is een algemene handleiding om je e-mail in te stellen op Android. Vaak leggen fabrikanten een “skin” over Android heen en maken ze aanpassingen in de software. Het zou daardoor kunnen zijn dat voor jouw telefoon een andere handeling vereist is, probeer in dat geval de handleiding van je fabrikant of provider te volgen. Voor deze uitleg hebben we gebruik gemaakt van een Samsung telefoon.

Stappenplan Android

1. Ga op je telefoon naar Instellingen en selecteer de optie Cloud en accounts (ookwel Accounts en synchronisatie genoemd)
  2. Druk op Accounts
  3. Druk vervolgens op de knopĀ Account toevoegen
  4. Druk op E-mail
  1. Vul in het volgende scherm je E-mailadres en wachtwoord in en druk op Inloggen
  2. Selecteer IMAP-account
  3. Zorg ervoor dat in het veld e-mail enĀ gebruikersnaam je volledige e-mailadres ingevuld staat.
  4. Vul bij IMAP-server en SMTP-server in: mail.wixxis.nl. Bij uitgaande server poort vul je 587 in.
  1. Zorg ervoor dat Verificatie vereist voor verzenden van e-mail staat aangevinkt. En vul vervolgens nogmaals je volledige e-mailadres en wachtwoord in, klik dan op Inloggen.
  2. Je account is toegevoegd, druk op je hometoets om terug te keren naar het startscherm.
  3. Open de app E-mail om vervolgens je mail te kunnen bekijken.