E-mail instellen in Outlook 2016 (Windows)

Deze handleiding is geschikt voor de Windows versie van Office 2016. Je kunt Outlook tegenwoordig ook gebruiken op MaciPhone of Android phone.

1. Open de wizard nieuw account toevoegen

Start Outlook 2016. Wanneer dit de allereerste keer is, wordt er meteen aan je gevraagd om een e-mailaccount toe te voegen (in dat geval, ga door naar stap 2).

Indien je dit scherm niet direct te zien krijgt:
Ga naar de menubalk en klik op Bestand > Accountgegevens en klik vervolgens op Accountinstellingen. Klik vervolgens op Nieuw.

2. Vul je e-mailadres in

De wizard is gestart, klik op E-mailaccount toevoegen. Vul in het volgende scherm je e-mailadres in en activeer ook de geavanceerde optie Account handmatig instellen. Klik vervolgens op Verbinding maken.

3. Vul de overige gegevens aan

Kies accounttype IMAP. In het daaropvolgende scherm dien je de volgende gegevens in te vullen:

Type IMAP
Server inkomende e-mail mail.wixxis.nl      Poort: 143
Server uitgaande e-mail mail.wixxis.nl      Poort: 587

Klik daarna op Verbinding maken.

4. Wachtwoord opgeven

Vul je wachtwoord in en klik op OK. Je account is nu ingesteld, klik op OK om door te gaan. Je keert terug naar het scherm Accountinstellingen, dit scherm kun je nu sluiten.