E-mail instellen in Outlook (2010)

E-mail instellen in Microsoft Outlook 2010

Opmerking vooraf: deze versie van Outlook is sterk verouderd. Wij raden aan om gebruik te maken van het veiligere en gebruiksvriendelijkere Outlook 2016.

Start Microsoft Outlook 2010 en ga naar Bestand > Info, klik vervolgens op Accountinstellingen.

Klik op Nieuw om een nieuw account toe te voegen.

Kies voor de optie E-mailaccount en klik op Volgende.
In sommige versies van Microsoft Outlook verschijnt de optie Microsoft Exchange, POP3, IMAP of http, in dat geval kiest u daarvoor.

Kies de optie Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren en klik op Volgende.

Kies nu voor de optie Internet-e-mail en klik op Volgende.

Er verschijnt nu een scherm waar u uw accountinstellingen kunt opgeven. Vul hier de gegevens in de van ons hebt ontvangen (e-mailadres en
wachtwoord) en kies het gewenste type account. Wij raden je aan om IMAP te gebruiken (zodat je eenvoudig op meerdere apparaten je e-mail kunt beheren).
Gebruik de volgende server instellingen:

Naam [jouw naam]
E-mailadres [e-mailadres]
Type account IMAP
Server voor inkomende mail mail.wixxis.nl
Server voor uitgaande mail (SMTP) mail.wixxis.nl
Gebruikersnaam [e-mailadres]
Wachtwoord  **********

Klik rechts onderaan op Meer instellingen en vervolgens op het tabblad Server voor uitgaande e-mail.

Je dient de optie Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist aan te vinken. Ga vervolgens naar het tabblad Geadvanceerd.

Bij Uitgaande e-mail (SMTP) staat standaard 25 ingevuld. Dit poortnummer wordt niet door iedere internetprovider ondersteund. Je kunt dit veranderen in 587.
Klik vervolgens op OK.

Je keert terug naar het scherm Nieuw account toevoegen, klik op Volgende.

Tenslotte worden de accountinstellingen getest, klik op Voltooien om de wizard af te sluiten. Het e-mailaccount is nu toegevoegd aan Microsoft Outlook 2010.