Skip to main content

Mobielvriendelijkheid vanaf 21 april nog belangrijker

Logo Google zoekmachineOp 21 april 2015 gaat Google een update doorvoeren in het zoekalgoritme, een update die voor grote veranderingen gaat zorgen binnen de zoekresultaten. Maar wat gaat er dan veranderen? Is uw website hier al klaar voor?

Mobielvriendelijke websites krijgen voorrang  in zoekresultaten

De resultaten die Google je geeft bij het uitvoeren van een zoekopdracht zullen steeds maar afhankelijk worden van het apparaat waarmee je de zoekopdracht uitvoert. Oftewel, wanneer je met een smartphone in Google zoekt, kunnen er andere resultaten teruggegeven worden dan wanneer je de zoekopdracht vanaf een computer uit zou voeren. Google geeft voor zoekopdrachten die uitgevoerd worden vanaf een smartphone de voorkeur aan mobiel vriendelijke websites. Hierbij let Google er onder andere op dat de tekst goed leesbaar is zonder inzoomen, er geen software gebruikt wordt die niet geschikt is voor mobiele apparaten (zoals Flash), dat links en knoppen gemakkelijk te gebruiken zijn (niet te dicht op elkaar staan) en dat de (mobiele) website snel laad.

Of jouw website mobiel-vriendelijk is, kun je testen op Google’s Mobielvriendelijke test pagina.

Moet ik nu direct mijn website mobielvriendelijk maken?

Deze vraag is niet direct met ja of nee te beantwoorden. Dit zal voor iedere website verschillen. Belangrijk is om eerst in kaart te brengen hoeveel organische bezoekers je website bezoeken vanaf een mobiel apparaat. Dit kun je onder andere doen met behulp van Google Analytics en Goolge Webmaster Tools. Wanneer blijkt dat jouw website veel mobiele bezoekers heeft die via een zoekopdracht je website betreden dan is het raadzaam om te voldoen aan de nieuwe criteria van Google.

Responsive website laten maken?

Wij kunnen voor je een responsive website maken, of je bestaande website responsive maken. Wij kunnen je huidige website analyseren en samen met jou bekijken welke stappen er genomen moeten worden om te voldoen aan deze criteria. Bel 0161712045 of stuur een e-mail.

Klik3 is vanaf nu:

Webworx Digital Agency

Met de onthulling van onze nieuwe identiteit als Webworx, breiden we onze horizon uit tot meer dan alleen WordPress en bieden we uitgebreide e-commerce oplossingen. Met doelgerichte, efficiënte communicatie en een gestroomlijnde aanpak zetten we ons in voor het creëren van unieke webervaringen die de groei van onze klanten stimuleren.
Ga onze nieuwe website
close-link