Skip to main content

Verander Je Wachtwoorden-Dag

Verander je wachtwoorden dagTweakers.net heeft in samenwerking met het Openbaar ministerie  24 november uitgeroepen tot nationale Verander Je Wachtwoorden-Dag, iets dat gezien recente voorbeelden helaas hard nodig is.

De website wachtwoordbewust.nl bied bezoekers de mogelijkheid om wachtwoorden te laten controleren op sterkte en geeft daarnaast ook enkele beveiligingstips om wachtwoorden veiliger te maken (en deze ook te kunnen onthouden).

Tips voor een veilig wachtwoord

Ook websites zijn vaak doelwit van hackers, die in sommige gevallen heel gemakkelijk een wachtwoord kunnen ‘raden’. Enkele tips voor een veilig wachtwoord:

  1. Gebruik minimaal acht tekens.
  2. Gebruik nooit één enkel woord.
  3. Gebruik minimaal één woord en een cijfercombinatie die alleen u kent.
  4. Gebruik geen persoonsgegevens (voor- of achternamen, geboortedata, adressen).
  5. Een zin als wachtwoord kan ook veilig zijn en gemakkelijker te onthouden.
  6. Maak je wachtwoord nog veiliger door enkele  tekens te gebruiken (<>.,!€@#$%^*).
  7. Gebruik voor iedere website of dienst een uniek wachtwoord.
  8. Veranderd eens per jaar je wachtwoord, bijvoorbeeld vandaag…

Het is belangrijk dat je het wachtwoord op een veilige plaats bewaart. Schrijf ze niet op een notitieblaadje maar overweg om een wachtwoordhulp te gebruiken. Op veel websites kun je beveiligingsvragen opgeven, zorg er altijd voor dat enkel u de antwoorden weet op deze vragen en voorkom voor de hand liggende antwoorden.

Security check

Heeft u twijfels bij de security van uw website? Wij kunnen met behulp van geavanceerde tools uw website op kritieke beveiligingspunten controleren.

 

Klik3 is vanaf nu:

Webworx Digital Agency

Met de onthulling van onze nieuwe identiteit als Webworx, breiden we onze horizon uit tot meer dan alleen WordPress en bieden we uitgebreide e-commerce oplossingen. Met doelgerichte, efficiënte communicatie en een gestroomlijnde aanpak zetten we ons in voor het creëren van unieke webervaringen die de groei van onze klanten stimuleren.
Ga onze nieuwe website
close-link