Skip to main content

WordPress is een zeer gebruiksvriendelijk en populair content management systeem (CMS) en kan ingezet worden voor de meest uiteenlopende websites. Regelmatig worden er nieuwe WordPress updates uitgebracht. Deze updates kunnen variëren van kleine subtiele wijzigingen tot compleet nieuwe functionaliteiten. Hoe vaak update jij je website? Veel mensen zijn tevreden over hun website en zien dan ook niet het nut in van deze updates. Het wordt vaak gezien als een extra last of overbodige kosten die ze niet bereid te maken zijn.

Waarom moet ik WordPress updaten?

WordPress is helaas niet enkel populair onder webmasters, maar ook richten hackers zich steeds vaker op WordPress. Ongeveer één op de vijf websites wereldwijd maakt gebruik van WordPress, dus ook voor kwaadwillenden is WordPress een zeer interessant systeem.

Het tegenhouden van deze groep mensen begint natuurlijk bij een goede beveiliging van je WordPress website, denk bijvoorbeeld aan veilige wachtwoorden en de juiste rechten van bestanden en mappen. Het uitvoeren van updates zorgt er voor dat reeds bekende beveiligingslekken worden gedicht. Momenteel beschikt maar liefst 83% van de gehackte WordPress websites over verouderde software (zie infographic). Daarnaast verbeteren updates ook de stabiliteit en snelheid van je website en voegen ze nieuwe functionaliteiten toe aan WordPress.

Kan ik mijn WordPress website zelf updaten?

Jazeker! WordPress beschikt over een zeer eenvoudig update proces, dat voor de meeste websites prima zal werken. In sommige gevallen kan een update schade aanrichten aan een website. Zorg er dus wel voor dat de gebruikte WordPress versie overweg kan met je thema en plugins. Het is daarom dus belangrijk om vooraf een goede back-up van je bestanden en database te maken. Hoe langer het geleden is dat je WordPress geupdate is, des te groter het risico wordt dat er iets mis kan gaan. Op WordPress.org vind je meer informatie over het uitvoeren van updates.

WordPress onderhoud uitbesteden

Uit ervaring weten wij dat veel gebruikers het helaas nalaten om WordPress updates tijdig uit te voeren. Deze sites zijn dus extra kwetsbaar voor hackers. Wanneer een website eenmaal is gehackt dan brengt dit weer extra kosten met zich mee om de website in de originele staat te herstellen. Maar nog erger is, u kunt ook potentiële klanten en omzet mislopen.

Wij bieden onze klanten de mogelijkheid aan om gebruik te maken van een onderhoudscontract. Wij monitoren je website op afstand en controleren minimaal één keer per maand je website op nieuwe updates. Voordat wij een update installeren op je website maken we een uitgebreide back-up. Genezen is beter dan voorkomen, maar heel soms komt het toch voor dat een website alsnog wordt gehackt. In dat geval lossen wij dat zo snel mogelijk voor u op!

Interesse?

Bel 0161-712045 of stuur een e-mail.

 

Klik3 is vanaf nu:

Webworx Digital Agency

Met de onthulling van onze nieuwe identiteit als Webworx, breiden we onze horizon uit tot meer dan alleen WordPress en bieden we uitgebreide e-commerce oplossingen. Met doelgerichte, efficiënte communicatie en een gestroomlijnde aanpak zetten we ons in voor het creëren van unieke webervaringen die de groei van onze klanten stimuleren.
Ga onze nieuwe website
close-link