Skip to main content

WhatsApp sharebuttonDat WhatsApp razend populair is bij smartphone-gebruikers is geen nieuws. Inmiddels zijn er in alleen Nederland al 8,7 miljoen gebruikers en de app staat bij 90% van de vrouwelijke en 80% bij de mannelijke smartphone-gebruikers geïnstalleerd. Sinds kort is het mogelijk om voor mobiele bezoekers op je website een WhatsApp sharebutton (deelknop) te tonen.

WhatsApp button populairder dan de Twitter sharebutton

Op veel websites kun je sharebuttons van Facebook, Twitter, e-mail etc. terugvinden. Uit recent onderzoek van Buzzfeed blijkt dat mensen gemakkelijker op een WhatsApp button klikken dan die van Twitter, waardoor het gebruik van deze deelknop sterk aan te raden is.

WhatsApp sharebutton enkel nog voor iPhone

Voorlopig heeft WhatsApp de techniek voor deze knoppen enkel beschikbaar gemaakt voor iPhones, ondanks WhatsApp zelf ook op Android en WP smartphones beschikbaar is.
De knop kun je toevoegen aan je website met behulp van een html-code, deze wordt automatisch getoond op ondersteunende apparaten (voorlopig enkel op iPhones).

Test de WhatsApp knop

 

Social media

Vraagt u zich af of een WhatsApp sharebutton geschikt is voor uw website, of maakt u nog helemaal geen gebruik van Social media kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Klik3 is vanaf nu:

Webworx Digital Agency

Met de onthulling van onze nieuwe identiteit als Webworx, breiden we onze horizon uit tot meer dan alleen WordPress en bieden we uitgebreide e-commerce oplossingen. Met doelgerichte, efficiënte communicatie en een gestroomlijnde aanpak zetten we ons in voor het creëren van unieke webervaringen die de groei van onze klanten stimuleren.
Ga onze nieuwe website
close-link